Lid van:

Geregistreerd bij:

Relatietherapie Heerhugowaard Alkmaar

Partnercommunicatie bij relatieproblemen:

Het hebben en het onderhouden van een relatie is tegenwoordig een hele opgave. De eisen van deze tijd geven nauwelijks nog de ruimte voor de juiste ontmoeting tussen beide partners. Dit geeft een spanning op de relatie en kan leiden tot verwijdering tussen u en uw partner.

Zo kunnen er heel veel redenen en omstandigheden zijn die er toe kunnen leiden dat u zich niet meer goed voelt in uw relatie. U bent niet meer tevreden en u vindt dat de relatie stokt in de communicatie en in het omgaan met elkaar. Er vindt eigenlijk geen goede ontmoeting meer plaats tussen u en uw partner.

In deze fase heeft de relatie een nieuwe impuls nodig. Hoe moet je dit aanpakken en waar moet je beginnen? Wat is nodig om de relatie datgene te geven wat nodig is?

Relatietherapie kan dan een oplossing zijn om de problemen op tafel te krijgen en uw relatie te veranderen.

Uitgangspunt relatietherapie:

U en uw partner ervaren een probleem/problemen in de relatie en u wilt er samen uitkomen.

Doel relatietherapie:

Relatietherapie heeft tot doel het verkrijgen van inzicht in het huidige gedrag en communicatie in de relatie en dit daarna zo weten te veranderen en vast te houden, dat er (weer) een relatie ontstaat die voor u beiden goed is.

  • Het wordt u beiden duidelijk welke problemen een rol spelen in uw relatie en hoe deze (zijn) ontstaan.
  • Vervolgens wordt het duidelijk, hoe u samen die problemen gaat aanpakken.
  • Met behulp van nieuw inzicht over verschillende thema's en wederzijds begrip ontstaat er nieuwe communicatie en gedrag waarmee u uw relatie weer vorm gaat geven.
  • Daarna bent u beiden in staat om de winst te behouden.
 
T 072 5641627 | M 06 14383666 | info@praktijkjverbeek.nl